Gender day

I dag var det Gender Day her på klimakonferansen.

1

Det er nemlig en «offisiell dag» hver dag. Det har vært Farmers Day, Arctic Day, Young and Future Generations Day og så videre. Det er likevel ikke alltid så lett å finne ut av hvilken «dag» det er. Mange føler nemlig for å ha «dagene» sine på en annen dato enn den offisielle dagen. Det er veldig forvirrende. I morges så timeplanen slik ut:

 

Screen Shot 2015-12-08 at 18.54.51

 

Men «gender day» er altså det egentlige temaet for dagen. Det er et viktig tema. Kvinner er ofte de mest sårbare for klimaendringer, og for at klimaavtalen skal være så effektiv og bra som mulig, bør den også ta hensyn til likestilling. Vi er sterkest og får utrettet mest om alle er med. Så i dag har det vært en rekke markeringer og demonstrasjoner for kvinners rettigheter, og det har vært AWESOME!

Meeeen… det hele forsvant litt i skyggen av Paven, Arnold Schwarzenegger, John Kerry og Ban Ki-Moon.

 

2

Den største gruppen her på klimaforhandlingene er uten tvil menn i dress. Det er så påfallende at det visst til og med ble tatt opp under en paneldebatt:

diversity

Flaut… Alle kjønn bør være skikkelig representert der store avgjørelser blir tatt.

#Womenclimatejustice now!